Szomorúan figyelgettem a gyerekek testtartását a strandon, a játszótereken, a fagyizóban, az utcán jártamban, keltemben… Elszomorít a látvány. Görnyedt vagy púpos hát, előreugró nyak, fej, túlsúlyos test, vagy éppen kóros soványság. Lusta, olykor esetlen mozgás, merev izmok, amelyhez türelmetlenség, akaratosság, durvaság, az erőfeszítések kerülése társul. Ez nemcsak a 7-10 évesekre vonatkozik, hanem a felsőbb évesekre, és a középiskolásokra is.
Úgy szeretnék segíteni, odamenni mindenkihez és elmondani nekik, hogy TEGYETEK VALAMIT!
Meghúznám a vészharangokat, hogy figyeljetek! Küldjétek sportolni a gyerekeket, és kiegészítésképpen jógára is. KELL a MOZGÁS mellé a NYÚJTÁS, a HELYES LÉGZÉS és a RELAXÁCIÓ, amit CSAK a JÓGA tud adni! Csak így erősödnek az izmok, lesz rugalmas a gerinc és nyúlnak meg a növekvő csontokhoz az izmok, csak így tudják jól kezelni a kihívásokat a fiatalok is. Meg kell tanulniuk irányítani a légzésünket, mert így tudják irányítani, kezelni az érzelmeiket is. Csak így tanulják meg a kitartást, a másokhoz való kapcsolódást, egészséges alkalmazkodást, toleranciát és csak így tudják egyre jobban megismerni önmagukat!

SZEPTEMBER – iskolakezdés. A SULI, KISTINI és a TINI JÓGA órák is most kezdődnek, folytatódnak itt a Jóga-Neked Életmód Szigeten!
Hétfőn 16:15-től lesz Suli jóga 7-9 éves korú gyerekeknek
Csütörtökön 16:15- től Kistini jóga a 4-5-6. osztályosoknak
Kedden 15:00 órától Tini jóga a 7-8. osztályos diákoknak és a középiskolásoknak
Szerdán 15:00 órától és 16:30-tól Tini jóga a 7-8. osztályos diákoknak és a középiskolásoknak

És mert tudom, hogy nincsenek véletlenek, pont szembe jött velem ez a tanulmány, ami megerősített abban, hogy jó az irány, amin haladok! A karanténba zárt gyerekekről készült tanulmány megállapította többek között, hogy…

„A gyerekek 60 %-a többet aludt, mint szokott, a legaggasztóbb adat pedig talán az volt, hogy 64 %-uk jóval kevesebbet mozgott, mint korábban. Csupán 14 %-uk figyelt oda, hogy a bezártság alatt is aktívan éljen és egy kicsit még többet is mozogjon.A mozgás hiánya összefüggött azzal is, hogy megnőtt a képernyő előtt töltött idő, az online tanulás miatt általában 15-20 %-kal több időt töltöttek a gyerekek a számítógépnél vagy a telefonjukkal. Ráadásul nemcsak a tanulás növelte meg a képernyőhasználatot, hanem a szabadidős tevékenységek is, ezért elmondható, hogy a legtöbben 4-6 órával többet ültek a gép előtt, mint korábban.”

A teljes cikket itt olvashatod: https://infostart.hu/belfold/2020/08/25/meglepo-adatok-derultek-ki-a-karantenba-zart-gyerekekrol